Tulosta tämä sivu

Ajankohtaista

01.08.2016

Koprien sukujen kesätapaaminen 2016


Valkjärven Koprien ja Kirvun Koprien yhteinen sukutapaaminen pidettiin 9.7.2016.

Kuvan lähde: Inkalan Kartano

 

Kategoria: Ajankohtaista
Kirjoittaja: aki

Säätiedotuksen luvatessa sadetta ja ukkoskuuroja, sukumme valaisi Inkalan Kartanon ja aurinko lämmitti kesäistä päiväämme lauantaina 9.7.2016. Paikalla oli pieni joukko Valkjärven Koprista n.25. Suurempi ryhmä oli Kirvun Koprat, joiden vieraina olimme. Aurinkoinen päivä alkoi kyykkäkisalla, jossa sarjoina olivat tällä kertaa miesten ja naisten sarja. Miesten sarjan voittajaksi tiensä raivasi tottuneesti Ari Kananen. Naisten sarjan voittoon kyykkäsi Johanna Kopra, uskomattomalla tuloksella -11.

Kyykän jälkeen söimme maittavan lounaan lähiruokaa sisältävästä pitopöydästä. Inkalan kartano tarjosi upeat puitteet päivälle ja ruokailu tapahtui ajan hengessä, kartanon korkeissa ruokasaleissa. Sukutuoteostoksille pääsi kartanon yläkerrassa, jossa samalla sai ihailla emännän taitavasti hoivaamien orkideojen kukkaloistoa. Uutena sukutuotteenamme olivat myös Riitta Kopran käsialaa olevat servietti-/kirjetelineet ja lasinaluset. Niitä jäi vielä jäljelle ja niitä pystyy myös tilaamaan suoraan sukutuotevastaavalta, Ilkka Mäkeläiseltä. Myös Kirvun Koprat innostuivat sukutuotteistamme.

Tämän jälkeen nautittiin maittavat kakkukahvit yhdessä toisten Koprien kanssa. Mansikkakakun jälkeen olikin hyvä ottaa mittaa Kirvun Koprista kyykän merkeissä. Ensin Lassi Kopra esitteli kyykän historiaa ja sääntöjä. Lassi myös teki oman kilpailusuorituksensa samalla kun näytti mallia, kuinka kyykässä pärjätään. Tämän jälkeen oli vuorossa ryhmäkilpailu. Siinä Valkjärven Koprien parhaiten menestyneet, valikoidut jäsenet muodostivat kolmen hengen tiimin. Siihen kuuluivat Ari Kananen, Johanna Kopra ja Lasse Kopra. Kirvun Koprien joukkueeseen valikoitui myös kolme edustajaa, joista yhden tuli olla nainen. Laji tuli myös Kirvun Koprille tutuksi, mutta Valkjärven Koprat ennakkosuosikkeina veivät voiton tuloksella -22. Kirvun Koprien tulos oli -30, joten harjoiteltavaa heille vielä jäi.

Kisailun lomassa molemmat suvut pitivät myös arpajaiset, joissa palkintoina oli esimerkiksi sukutuotteita. Samaan aikaan myös Valkjärven Koprat pitivät kyykkäkisojen palkintojen jaon. Nyt palkintojen joukossa oli myös uusi kiertopalkinto, johon kaiverretaan ensimmäisen omistajan, Johanna Kopran nimi. Myös nuoremmat sukulaiset pääsivät kyykän ja mölkyn pelailuun mukaan. Heistä jokainen palkittiin, joten kotiin ei tarvinnut lähteä tyhjin käsin. Kyykkäkisailun jälkeen päätettiin vielä heittää tikkaa. Tässä lajissa naiset pääsivätkin loistamaan kärkisijoille. Päivä vierähti nopeasti ja pian oli aika suunnata kotimatkalle mukavan päivän muisto mielessä. Ensi vuonna sukukokous paikaksi on suunniteltu Pekka Kopran omistuksessa olevan Koski TL:n sahamiljöötä. Ensi vuonna kyykkäkisoista on välivuosi, joten seuraaviin kisoihin ehtii hyvin reenata!Seuraava sivu: Valkjärven Koprat