Puheenjohtajan joulukirje 2021

Koronasta puhumisesta ei vältytä puhumasta tänäkään jouluna 2021. Viime vuoden joulutervehdyksessään toivoin, että saataisiin pian rokote ja päästäisiin normaaliin elämän rytmiin. Mitä vielä, itsekin olen saanut tämän vuoden aikana kolme rokotetta. Hyvä näin omalta osaltani, mutta yhteiskuntaa ollaan edelleen sulkemassa rajoituksin ja koronapassein. Korona leviää maailmalla uusin variantein, eikä näköpiirissä näytä asiantuntijoillakaan olevan viisasten kiveä, siitä mitä tuleman pitää.

Valkjärven Koprien sukuseuran toimintaa, niin kuin muidenkin seurojen toimintaa 2021 vuoden aikana on korona haitannut. Sukuseuran hallitus kokoontui Ylöjärvellä 13.6.2021. Kokouksen tärkein asia oli sukukokouksen/sukutapaamisen järjestelyt 2021. Tilanne tällöin näytti hyvältä järjestelyjen suhteen. Oletettiin, että korona ollaan voittamassa. Sukukokouksen/sukutapaamisen ajankohtaa siirrettiin perinteisestä ajasta syyskuulle, jotta varmistettaisiin loppujenkin koronarajoitusten olevan ohi. Kokouspaikkakin valittiin Vanhan Oriveden Opiston Kampus. Ilmoitus sukukokouksesta päätettiin laittaa heinäkuussa ilmestyvään Valkjärven Koprien kuulumiset lehteen. Sukukokouksen järjestelyt aikatauluineen ja ohjelmankin osalta olivat valmiina. Kokous- ja ravintolatilat kävin tarkistamassa hallituksen kokouksen jälkeen. Tilat olivat meidän tarkoitukseen hyvät. Elokuun alussa alkoi Pirkanmaa olla korona tilastoissa kärkipään maakuntia Suomessa. Alkoi tulla rajoituksia henkilömääriin, turvaväleihin, vahvoja maskisuosituksia ja muita hygieniasuosituksia. Elokuun puolivälissä hallituksen jäsenten kesken käytiin sähköposti neuvottelu, mitä tehdään pidetäänkö vai perutaanko sukukokous/sukutapaaminen vuodelta 2021. Yksimielinen päätös, perutaan. Osanotto ilmoituksia sukukokoukseen oli tällöin jo yli 50. Sukuseuran sivuille laitettiin viesti 26.8.21. ”Valitettavasti joudumme perumaan 11.9.21 Orivedellä pidettäväksi suunnitellun sukukokouksen/sukutapaamisen korona rajoituksen takia. Korona rajoituksia/suosituksia on voimassa monia, emmekä tietenkään halua, että joutuisimme ottamaan taakkaa siitä, että järjestämässämme tapahtumassa tulisi uusia tartuntoja.”

Jotain toimintaa on saatukin aikaan. Karjalan liitto järjesti tämän vuoden aikana ”Viikon seura” nimeä kantavan juttu sarjan. Tarkoituksena oli vuoden 2021 aikana nostaa kerran viikossa aina yksi Karjalainen pitäjä- ja sukuseura esittelyyn Karjala liiton Facebook sivuilla, sekä koota esittelyt myös liiton internet sivuille. Valkjärven Koprien sukuseuran hallituksen pyynnöstä Outi Riihimäki-Haapala laati sukuseuramme toiminnasta koosteen. Viikon seura nro 34 olikin: Valkjärven Koprien sukuseura. Sukuseuramme esittely on vieläkin luettavissa Karjala liiton sivuilla.

Tulevan uuden 2022 toiminnasta on suunnitteilla (ellei korona peruuta), että hallitus kokoontuu helmi-maaliskuussa Hattulassa. Silloin päätetään 2022 sukukokouksen /sukutapaamisen pitopaikka ja ajankohta. Pitopaikaksi on alustavasti sovittu Orivesi. Paikka sama mikä piti olla 2021. Samalla pidettäisiin myös monia vuosia tauolla ollut kyykkäkisa. Sukuseuran matkat Karjalan kunnaille siirtyvät tällä hetkellä hamaan tulevaisuuteen. Valkjärven Koprien kuulumiset lehti ilmestyy toukokuun lopulla 2022. Toimittakaa lehteen tulevat kirjoitukset/uutiset sukuseuran sihteerille Lauralle huhtikuun puoleenväliin mennessä.

Perustietoa sukuseuramme toiminnasta löytyy seuran kotisivuilta. Tarkkailkaa sivustoa ja tehkää ehdotuksia miten voisimme paremmin toimia sukumme hyväksi.


Rauhallista Joulua ja onnea ja terveyttä!

Sukuseuran puheenjohtaja/esimies

Lasse Kopra


Ilmoita
guest
0 Kommentteja
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit.